Facebook Toestaan Niet toestaan

VEV’67 bekert verder ondanks nederlaag

19 september 2022 9:15

Pieter

Na een prima overwinning op sv Marum (0-2) en een benauwde zege op Peize (4-3) was Gomos de laatste tegenstander in de poule. Dat Gomos won met 2-3 was op basis van de wedstrijd verrassend, maar ook terecht...

Waar sommige trainers/clubs de poulefase van de beker zien als oefenwedstrijden in de voorbereiding, was dit voor Gomos en VEV’67 absoluut niet het geval. Onder wisselende weersomstandigheden legden de 22 spelers een mooie wedstrijd op de mat. De beginfase was voor de gasten uit Norg. In de 3e minuut scoorde Gomos vanuit een corner. De scheidsrechter keurde het doelpunt af vanwege een duwfout.

de duwfout in beeld

In de 15e minuut komt Gomos op 0-1. Een goeie voorzet vanaf rechts werd prima ingekopt door de vrijstaande Jannes Siegers. Het aanvalsspel van Gomos ebde wat weg en VEV’67 nam langzaam het initiatief over. Na een goed lopende aanval stuurde Jorn Udema de bal in één keer door naar Marco Soeten in het 16 meter gebied. Hier wist Marco wel raad mee en schoot de 1-1 binnen.

Marco maakt de 1-1

VEV’67 bleef de aanval opzoeken. Dat leverde in de 26e minuut een corner op. Met z’n linkerbeen draaide Erwin Cazemier de bal vanaf rechts naar de tweede paal. Robin Elderman liep prima tegen de bal aan en kopt de bal achter de keeper. Ook de man van Gomos bij de tweede paal kon het doelpunt niet voorkomen. 2-1.

Robin kopt de 2-1 binnen

Het schot dat Mats Wolthuis loste op aangeven van Raymon Wegter had een beter lot verdient. Nu scheerde de bal net over de kruising.

Mats z'n schot ging maar net over...

Vlak voor de rust stuurde Raymon Tom van Leeuwen de diepte in. Tom ging alleen op de keeper af maar die wist het schot tot corner te verwerken. Ruststand 2-1. Met mogelijkheden op de 3-1 en de wedstrijd zoals ze dat zo mooi noemen ‘op slot te gooien’.

DSCF7191.jpgTom ziet z'n schot via de keeper naast gaan

En de tweede helft moet je gezien hebben om te geloven... Jannes Siegers van Gomos komt op eigen helft in balbezit. Hij doet twee stappen over de middellijn en besluit te schieten. Het schot vanaf 41 meter wordt door Stijn Bollegraaf compleet verkeerd ingeschat. 2-2. Dit is trouwens het enige smetje voor Stijn. In de 87e minuut reageert Stijn tot twee keer toe katachtig op een schot van een speler van Gomos. Als vervanger van Pim heeft hij ook in deze wedstrijd prima gekeept. Ook de wedstrijd tegen Peize maar vooral tegen Marum heeft Stijn een belangrijke bijlage geleverd aan de 6 punten in deze poule. Daarna krijgt VEV’67 zeker vijf mogelijkheden/kansen om de score om de 3-2 te maken. Een schot van Arjan Veenstra op de paal, kopbal en een schot van Tom gekeerd door de keeper. Vrije trap Arjan uit de kruising getikt door de keeper.

Arjan stuit op de keeper

Tom en Raymon balen na weer een gemiste kans

En dan is er een ongeschreven regel; als je hem zelf niet maakt, dan maakt de tegenstander hem wel... En dat gebeurde in de 94e minuut blessuretijd. 2-3.