Facebook Toestaan Niet toestaan

Velocitas 1897 de gelukkige winnaar tegen VEV’67

3 mei 2023 15:45

Pieter

Zolang er nog een theoretische kans is om kampioen te worden, moet je daar altijd voor gaan. Vooraf hadden spelers en de technische staf er veel zin in. Hoe sneu was het dat de winnende door Velocitas ver in blessuretijd binnen werd geschoten. Het geluk van een aanstaand kampioen?

De eerste helft liet een fel VEV’67 zien dat niet van plan was om de handschoen in de ring te gooien. Ook de stadjers wisten dat ze deze wedstrijd volle bak moesten aangaan. Dat leverde in de eerste helft vooral een gevecht op het middenveld op. VEV’67 probeerde het met afstandsschoten waarbij het vizier niet op scherp stond. En de aanvallen over de zijkanten waren vaak een prooi voor de lange verdediger van Velo. Onder prima omstandigheden werd er gerust met de zogenaamde brilstand.

De tweede helft was er één die door Alfred Hitchcock hemzelf geregisseerd had kunnen zijn. VEV’67 had alleen iets aan een overwinning. Met een gelijkspel schoten de geelhemden niets op en met een nederlaag was het sowieso kansloos voor het kampioenschap. Dan is het wel heel zuur dat alle goeie bedoelingen voor de tweede helft bijna direct de koelkast in konden. De eerste de beste corner werd door Nick Elderman binnengekopt. 0-1.

de 0-1 hangt letterlijk in de lucht

Lang bleef VEV’67 niet in de tegenslag hangen. Er werd vol op de aanval gespeeld en massaal gingen de VEV’ers op zoek naar de gelijkmaker. Nadat een schot van Arjan op de lat uiteenspatte via de keeper was het de poging van Stijn Veenstra die werd geraakt door een hand van een verdediger van Velo. Penalty. Gerhard schoot deze beheerst binnen. 1-1, op dat moment meer dan verdiend.

Gerhard schiet de penalty binnen

Na een fantastische pass van Jorn op Jeffrey had laatstgenoemde VEV’67 op voorsprong kunnen/moeten schieten. Op snelheid liet hij alle verdedigers achter zich maar stiftte Jeffrey de bal te hoog zodat deze overging.

Jeffrey ziet z'n bal over gaan

VEV’67 bleef op zoek gaan naar de voorsprong maar kreeg in de 64e minuut weer een tegenvaller te verwerken. Een overtreding van Menco was volgens heel VEV’67 buiten de zestien maar volgens de mannen in het andere groen/wit erbinnen. De man die erover gaat vond het er ook binnen. Gedecideerd floot de scheidsrechter voor een penalty. Bart Steenbergen had geen moeite de bal achter Stijn Bollegraaf te werken. 1-2. En dat was best knap omdat VEV’67 er alles aan deed om hem voor de penalty uit z’n spel te brengen.

VEV'67 probeerde van alles maar...

...maar de penalty ging er onberispelijk in

VEV’67 ging achter 1 op 1 spelen om eerst maar de gelijkmaker op het nieuwe scorebord te krijgen. In een op het oog onschuldig duel raakte Wessel zo geblesseerd aan z’n schouder dat hij gewisseld moest worden. Voor Wessel kwam Marco het veld in.

In de 77e minuut was het Jorno die een één twee aan ging met Mats en een prima voorzet afleverde aan Marco die de bal, koud in het veld, prima bij de eerste paal binnenkopte. Langs de lijn was er de opmerking dat het een mooie voorzet was van Mats. Ik had het vermoeden van niet en kijk terug naar de beelden op m’n camera. ‘Het was toch echt Jorno hoor’ zeg ik tegen het publiek achter mij. Een linksback die als een volleerd rechtsbuiten een voorzet aflevert, dat zie je niet vaak. Vandaar ook de verwarring denk ik. 2-2

DSCF7397.jpghet was echt Jorno die de voorzet gaf

DSCF7402.jpgeen balende Velo keeper met Marco en Jorno op de achtergrond die het doelpunt vieren

VEV’67 probeerde van alles om er nog een overwinning uit te halen. Velocitas 1897 vond het wel prima en probeerde met een counter de wedstrijd definitief in het slot te gooien. We schrijven de 94e minuut. Robin legt de bal perfect neer voor Jorn. Even buiten de 16 schiet Jorn de bal keihard richting het doel. Helaas wordt z’n poging geblokt. In de tegenaanval maakt Jesse Bosgraaf er 2-3 van. Spelers vallen op de grond. Het is klaar. Gevochten voor de drie punten, maar uiteindelijk helemaal niets.

DSCF7516.jpgVelocitas 1897 viert de winnende ver in blessuretijd, Robin denkt er het zijne van...

En Velocitas 1897 is een stap dichter bij het, terechte, kampioenschap in de 2e Klasse L. Ze hebben het in ieder geval in eigen hand.

Nadat de wonden waren gelikt gingen de mannen toch maar naar het door henzelf georganiseerde feestje toe. En lieten ze met de VEV’67 ‘New York Pizza’ pizzapas meerdere pizza’s aanrukken. (20% korting!)

Is het seizoen nu voorbij? Zeker niet. Samen met onder anderen sv Marum en sv Bedum maakt VEV’67 nog kans op de 2e periode. En dan is de eerstvolgende de belangrijkste. Die is tegen de koploper in de 2e periode. In en tegen Bedum op 13 mei om 15:00.

Een wedstrijd die voor uw verslaggever meer is dan een wedstrijd. Ik heb jaren bij CVVB in Bedum gevoetbald. In de jeugd en bij de senioren. Ik ken er nog heel veel mensen die nu nog actief zijn bij sv Bedum. En de mannen die toen hun vaste plek hadden bij de bar, die zitten daar nog steeds. 13 mei, is ook mijn verjaardag.

Ik wil maar één cadeau en dat is drie punten Kees, Marcel, Ebbo, Pim, Jorno, Erwin, Robin, Wessel, Menco R, Mats, Stijn B, Jens, Jeffrey G, Jacob, Jorn, Stijn V, Gerhard, Marco, Arjan, Jeffrey V, Raymon, Stan!!!