Facebook Toestaan Niet toestaan

VEV’67 wint eerste bekerwedstrijd met 5-1 in en tegen Annen

4 september 2023 18:45

Pieter

De wedstrijd begon tot ergernis van beide trainers ongeveer 20 minuten later. Of dat de reden was van een stroperig begin van beide teams, we zullen het nooit weten... Na ongeveer 25 minuten was het VEV’67 dat het tempo bepaalde in de wedstrijd. De bal ging makkelijk van man tot man, van linie tot linie. Dit leverde meerdere kansen op.

Maar alle pogingen strandden of op de keeper, of naast de palen. De 0-1 hing denkbeeldig in de lucht. Alleen was het  vv Annen dat tegen de verhouding op 1-0 kwam. De reactie van de mannen in het geel was duidelijk; met z’n allen een schepje er bovenop doen! De gelijkmaker kwam op het bord door Marco Soeten. Goed doorzetten van Marco zorgde ervoor dat de bal met een carambole achter de kansloze keeper lag.

DSCF2788.jpgMarco heeft zojuist de bal binnen gefrommeld. De keeper denkt er het zijne van

Dat de 22 spelers met 1-1 aan de thee gingen was op z’n zachtst gezegd verrassend.

In de tweede helft ging VEV’67 verder met waar ze waren gebleven aan het eind van de eerste helft. Ze dicteerden het spel, bepaalden het tempo. Toch moest de verdediging alert zijn op de speldenprikken van Annen. Aan de 1-2 door Marco ging een fantastische pass van Jacob Tjoelker vooraf. Op de stropdas zoals ze dat noemen. Na goed doorzetten op rechts door Mats Wolthuis kon Martijn van Maastrigt de bal in het zestienmetergebied aannemen en binnenschieten. Z’n eerste voor onze club. En daar was Martijn zichtbaar heel blij mee.

DSCF2823.jpgMarco prikt de 1-2 binnen

Martijn is blij met z'n treffer

De 1-4 kwam op het bord door Stijn Veenstra. Stijn schoot de bal beheerst in de lange hoek. Stijn was vorig seizoen gekozen tot ‘Uw Slijter Stiekema Man of the Match’ 2022/2023. En dat zonder doelpunt of assist. Met het doelpunt legt hij de lat voor zichzelf en voor anderen een stuk hoger. Vanaf de eerste competitiewedstrijd wordt er weer gestreden om de ‘Uw Slijter Stiekema MOTM’.

DSCF2964.jpgStijn schiet beheerst de 1-4 binnen

Na een mooie actie van de ingevallen Vigan Hoxhaj werd Mats opnieuw de diepte ingestuurd. De voorzet werd prima binnengelopen door opnieuw Marco.

Vigan, van de voorassist, Mats, van de assist en doelpuntermaker Marco

Eindstand 1-5 derhalve. En dat was een juiste afspiegeling van deze wedstrijd.

Na wat wisselvallige resultaten in de oefenwedstrijden krijgt het team van Kees Pranger en de zijnen steeds meer gestalte. Spelers worden steeds meer wedstrijdfit en de tijd dat spelers op vakantie zijn is ook voorbij. Veel posities zijn dubbel bezet waaruit de staf kan kiezen. Na de zeperd tegen vv Heerenveen heeft het team op een mooie manier die ‘vieze smaak’ weggespoeld.

Volgende wedstrijd in de bekercompetitie, dat is er ééntje! Thuis tegen vv Roden.

Leek tegen Roden, gemeente Westerkwartier tegen de gemeente Noordenveld, provincie Groningen tegen de provincie Drenthe.

De wedstrijd begint om 17:00 uur. Tot dan!

Nog een kleine noot naar aanleiding van deze wedstrijd. Vooraf raak ik in gesprek met de vader van Marco Soeten. Ik moest spelers niet meer bij hun naam noemen in het wedstrijdverslag... ‘De wedstrijd erna spelen ze als een krant nadat jij ze genoemd hebt in het verslag.’ Aldus de heer Soeten. Ik zeg dat ik geen verband zie en dat ik dit ‘gewoon’ blijf doen. En als je zoals Marco drie keer scoort kan ik dat natuurlijk nooit achterwege laten...*