Facebook Toestaan Niet toestaan

VEV’67 boekt zege op vv Roden en bekert verder

11 september 2023 17:45

Pieter

Op misschien wel de warmste 9 september ooit werd de wedstrijd op gang gefloten door de heer Blom, scheidsrechter van dienst. Hij kwam speciaal voor deze wedstrijd uit Zandvoort(!). Beide ploegen gingen fel van start. In het begin van de eerste helft was Roden de bovenliggende partij. Geluk voor VEV’67 was dat het vizier van de Roners niet op scherp stond. Kansen/mogelijkheden werden niet benut.

Halverwege de eerste helft kantelde het beeld van de wedstrijd. VEV’67 kreeg steeds meer grip over de wedstrijd. Kansen waren er ook. Maar schoten van Martijn van Maastrigt en Gerhard werden vakkundig geblokt of door een verdediger of door de keeper. Een subtiele beweging van de bal, zo’n beetje op de achterlijn bij de doelpaal, van Marco Soeten deed de keeper heel even sidderen. Uiteindelijk werd dit geen doelpunt. De mannen gingen aan de thee met 0-0 op het scorebord.

DSCF3295.jpgde keeper van Roden stompt de bal weg na een corner

ook met een dubbele dekking had Martijn vaak geen moeite mee

De tweede helft was VEV’67 de betere ploeg. Vooral over de linkerkant, via Martijn, werd het doel van Roden regelmatig bestookt. Mooi om te zien dat Martijn steeds meer (wedstrijd)fit aan het worden is. Een vrije trap van Martijn werd net genoeg geraakt om de verdedigers en de keeper kansloos te laten. 1-0.

de bal verlengt door Marco, 1-0

Na deze treffer ging VEV’67 op zoek naar de 2-0. Volgens iedereen van VEV’67 hadden ze tot twee keer toe een penalty moeten krijgen. Gerhard van den Berg werd vakkundig tegen de grasmat gewerkt en even later ging Sven Postma in de sandwich bij de keeper en David Jansen. Beide keren geen penalty volgens de scheidsrechter. Wat uiteraard door mannen uit Roden werd beaamd.

niets aan de hand volgens de scheidsrechter...

Sven in de sandwich bij de keeper en David Jansen

Een pirouette al zittend op de grond met de bal onder de voet was een mooi stukje techniek wat Tom van Leeuwen liet zien.

DSCF3504.jpghet einde van de pirouette van Tom

In blessuretijd had Endy Veenstra de 2-0 nog op het scorebord kunnen schieten. Tot zijn afgrijzen werd z’n schot geblokt.

DSCF3533.jpgEndy ziet z'n schot geblokt worden. Martijn telt het doelpunt al...

Niet veel later floot de scheidsrechter de wedstrijd tot een einde.

Stan van der Wal, A.K.A. DJ Firetjuene, startte de muziek en er werd massaal geproost op de overwinning.

Door deze overwinning gaat VEV’67 door in de knock-out fase van KNVB Noordelijke Districtsbeker. Maar eerst is er aanstaande zaterdag nog een wedstrijd tegen vv LTC in Assen in de poulefase van de beker. Competitiegenoot van VEV”67. De mannen in het groen hebben afgelopen zaterdag verrassend verloren van vv Annen. Hierdoor zijn ze uitgeschakeld voor de beker.

De wedstrijd begint om 14:30 en is op Sportpark De Hoogte in Assen.