Facebook Toestaan Niet toestaan

VEV’67 pakt belangrijke driepunter in Kollum

29 januari 2024 17:45

Pieter

De laatste seizoenen komt ons eerste altijd goed uit de winterstop. Het winnen van het Leekster Voetbalgala is daar mede debet aan. De twee oefenwedstrijden tegen gerenommeerde ploegen uit de 1e Klasse werden in winst omgezet. 3-0 winst tegen GRC en in Heerenveen werd gewonnen met 1-3 van de Boys uit Drachten. In zijn laatste seizoen bij onze club is Kees gebrand om iets moois achter te laten voor ‘zijn’ VEV’67. Het ontbreken van meerdere basisspelers bracht de mannen die het moesten doen niet in de war. Joshua en Kai speelden meer dan verdienstelijk tegen misschien wel één van de slimste spitsen in onze klasse; Joop Pijnacker. Met een goed gevulde reservebank, Martijn en Vigan waren er ook weer bij, werd er om 14:30 afgetrapt op een slecht veld. En dan druk ik me nog zachtjes uit... Niet de favoriete ondergrond van onze spelers. Lukte het om een resultaat te halen tegen Kollum?

Om maar direct met de deur in huis te vallen, ja dat is gelukt! Bij één van de eerste mooie aanvallen, die over vele schijven ging, was het Menco Oedzes die Tom van Leeuwen op randje 16 meter aanspeelde. Tom wist met een subtiele beweging de inkomende Jorn Udema te bereiken. Jorn leek alleen op de keeper af te gaan. Alleen werd hij onreglementair gestuit door een verdediger van Kollum.

Jorn is onderuit gehaald, Tom vraagt om een strafschop

Penalty besloot de scheidsrechter. Volkomen terecht. Er was ook niemand die protesteerde. Helaas zag Tom de penalty gestopt worden door de keeper. De rebound werd nog wel binnen gewerkt, alleen op een manier die de goedkeuring van de scheidsrechter niet kreeg. Daarna kreeg Kollum kansen/mogelijkheden om de score te openen. Maar de voorwaartsen in het andere oranje hadden het vizier gelukkig deze wedstrijd niet op scherp staan. Ook de schoten van afstand door de geelhemden misten precisie waardoor de ruststand 0-0 werd.

DSCF0636.jpgStijn in een mooi duel

De tweede helft liet nagenoeg hetzelfde beeld zien. Voetballend was VEV’67 misschien beter maar Kollum was niet van plan om de handdoek in de ring te gooien. Met opportunistisch spel probeerden de mannen van Ron de Boer de verdediging van VEV’67 te slopen. Maar als er een keer een schot tussen de palen kwam was er Pim Wellinghoff, onze keeper, die in de weg lag.

We schrijven de 55e minuut. VEV’67 krijgt een corner. De prima fluitende Agricola waarschuwt Jorn Udema en een verdediger van Kollum; ‘Blijf van elkaar af!’ is het advies van de scheidsrechter. Het ‘robbertje vechten’ ging nog even door.

Jorn is een 'robbertje aan het vechten'...

De corner wordt door Menco genomen en Jorn weet zich te ontdoen van z’n verdediger en kopt de bal via de paal binnen achter de kansloze keeper van Kollum. 0-1! Wat een ontlading!

...en ziet z'n kopbal via de paal binnen gaan

VEV’67 krijgt nog wat kansen om de 0-2 op het bord te krijgen. Wat mooi was het om te zien dat door het wisselen het team niet per definitie zwakker werd. En konden Martijn en Vigan weer wat minuten maken. In de 81e minuut heeft VEV’67 geluk dat een Kollumer vrij voor het doel op 5 meter afstand de bal op het dak van de kantine schiet. En als Pim in blessuretijd een mislukte voorzet het doel ‘overkijkt’ en daarmee wat tijd pakt, fluit de scheidrechter de wedstrijd de boeken in. Kollum op 8 punten achterstand gezet en de blik kan naar boven worden ingezet.

Komende zaterdag is FC Surhústerfean de tegenstander. De Friezen hebben twee punten meer dan VEV’67, 23 namelijk. En als je weet dat de nummer twee 24 punten heeft, dan begrijp je het belang van deze wedstrijd!

Aanvang 15:00 op ons sportcomplex, Sportpark Oostindie.