Noordscheschut troeft VEV’67 af

16 april 2024 9:15

Pieter

Alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie middag op ons sportcomplex. Het weer was heerlijk. De mobile tap was aangesloten op ons terras. Er stonden twee zangers op het programma. De nummer één, Noordscheschut, kwam bij de nummer twee op bezoek.

En wat als... als Gerhard in de 4e minuut de bal niet in kansrijke naast schiet maar tussen de palen. We zullen het nooit weten.

Gerhard en Marco zien het schot voorlangs gaan...

Het beeld van de rest van de wedstrijd is dat het geen wedstrijd is. Om eerlijk te zijn, het was van beide kanten niet best. Uiteindelijk won degene die er het meest recht op had, Noordscheschut. Als Noordscheschut in de 37e minuut op voorsprong hebben de Drenten precies wat ze willen hebben. Leunend op die voorsprong zijn de blauw/witten niet naar Leek gekomen om mooi te voetballen. Ook het tijdrekken hebben ze tot kunst verheven.

DSCF4714.jpgde Schutters zaten overal bovenop...

Voorin bij de Schutters lopen mannen die van een kans een goal kunnen maken. VEV’67 stelde daar niets tegenover. De 0-2 en de 0-3 waren dan ook geen verrassing. VEV’67 had nergens recht op afgelopen zaterdag. En dat besef was van iedere VEV’er z’n gezicht af te lezen na afloop van de westrijd.

DSCF4730.jpgdankij Pim bleef de schade nog enigzins beperkt

Wat ik nu ga schrijven is iets wat ik uit principe nooit doe. Het spel van Noordscheschut was fysiek maar nooit over het randje. Getuige ook de nul kaarten tijdens deze wedstrijd. Ook op de overwinning viel helemaal niets af te dingen. Ik schrijf nooit negatief over de tegenstander, de staf van de tegenstander of de scheidsrechter. Maar was het nu echt nodig technische staf van Noordscheschut om elke beslissing van onze grensrechter zo verbaal met z’n allen duidelijk te maken aan onze grensrechter? Vooral in de tweede helft omdat hij toen voor jullie dug-out liep. En natuurlijk heeft hij het wel eens mis. En scheidsrechter, jullie zijn een team. Twee assistent-scheidsrechters en één scheidsrechter. Het had u gesierd om hier wat tijdens de wedstrijd van te zeggen. Nu ging het maar door. Ook onze grensrechter is een vrijwilliger...

Met deze overwinning is Noordscheschut de grootste kanshebber voor het kampioenschap. En VEV’67 staat in de wachtkamer hiervoor. Met nog vijf wedstrijden ta gaan zijn er natuurlijk nog steeds 15 punten te verdienen. Eerstvolgende wedstrijd is aanstaande zaterdag om 15:00 Gorecht uit. Tot dan!