Facebook Toestaan Niet toestaan

VEV’67 keihard onderuit tegen Noordscheschut

20 november 2023 20:15

Pieter

Ondanks het slechte weer en een tegenstander die niet echt naast de deur ‘ligt’, waren er toch nog heel wat VEV’ers naar Noordscheschut gekomen. De meesten zochten de overdekte tribune op. Daar kon ik ze geen ongelijk in geven. Op voorhand een mooie affiche, de nummer één tegen de nummer vier. Daartussen zat maar één punt. Maar toen de scheidsrechter precies na 90 minuten affloot, dropen de spelers en supporters letterlijk en figuurlijk af... 5-1 was de eindstand.

De eerste 20 minuten was het VEV’67 wat het betere van het spel had.  Maar de beste kansen waren er voor de Schutters. In de beginfase hadden ze het vizier niet echt scherp staan. Ook Pim kon zich een paar keer onderscheiden. Maar dan gebeurt er iets wat je van tevoren misschien kan uittekenen... De intensiteit gaat omhoog bij de blauwwitten en daar had VEV’67 het duidelijk moeilijk mee.

DSCF7628.jpgStan en z'n tegenstander vochten mooie duels uit

Dan schrijven we de 29e minuut. Een vrije trap lijkt wel versneld te worden door het natte veld en ploft bij de eerste paal binnen. Nauwelijks bekomen van de schrik staat het een minuut later al 2-0. VEV’67 probeert met 2-0 de rust te halen maar de honger naar goals was nog niet gestild bij Noordscheschut. 3-0 is de ruststand.

DSCF7660.jpgSven z'n schot kon ternauwernood tot corner worden verwerkt

De omzettingen na de rust om het tij te keren konden bijna direct de prullenmand in. Het is de 49e minuut als een fout bij VEV’67 genadeloos wordt afgestraft. 4-0. De VEV’ers bleven voetballen zonder echt gevaarlijk te worden. Als er dan ook nog een vrije trap in gaat die er normaal nooit in kan, dan weet je dat je een verloren wedstrijd speelt. In de laatste seconden van de wedstrijd schiet, op aangeven van Marco, Sven de 5-1 op het bord. Het bekende doekje voor het bloeden. Omdat het al donker begint te worden en er geen verlichting op het hoofdveld is, besluit de scheidsrechter om precies na 90 minuten af te fluiten. En daar had niemand problemen mee.

We feliciteren de Schutters met het behalen van de 1e periode in de 2e Klasse J Noord.

Deze week mogen de mannen van Kees Pranger twee keer aan de bak. Zaterdag komt de nummer twee naar Sportpark Oostindie, te weten Gorecht. Maar eerst morgenavond voor de beker tegen Groninger Boys. Let op, deze wedstrijd wordt gespeeld in Groningen en wel op Sportpark West End.