Driepunter met een emotioneel randje

3 februari 2020 18:00

Pieter

Op het mooie sportpark “ De Warren “ stond een straf windje. Met een waterig zonnetje deed de pupil van de week de aftrap.
“…Hij wist dat die doelman ( Pim red. ) in de hoekjes erg goed was maar een heerlijke schijnbeweging en daarna snel het schot verraste de doelman. Hij dook inderdaad erg goed richting de voor hem linker hoek maar toen lag de bal al in het net. Echt een prachtig doelpunt ! De foto met de doelman vond Jorrit wel leuk, ‘eerst maakte ik een doelpunt bij hem… “ ( bron vv Hardegarijp Evenementen )

In de 2e klasse I ligt alles dicht bij elkaar. Het was voor vv Hardegarijp zaak om te winnen en weg te lopen bij Zwaagwesteinde en aansluiting te krijgen bij VVI. VVI moest tegen FC Burgum. VVI zal toch geen punten pakken tegen  de koploper ? En om aansluiting te krijgen naar de plek 2 tot en met 7 moest VEV’67 “ gewoon “ winnen.

Op een prima kunstgrasveld ! 9 jaar jonger dan “ ons “ betonnen veld. En wat als we eindelijk kunstgras krijgen met de kennis van nu ? Want we zijn, in vergelijking met het kunstgras in Hardegarijp, al weer 4 jaar verder.

In eerste helft had VEV’67 de wind mee en daar gingen ze goed mee om. Er was een duidelijk veldoverwicht. Maar helaas werd dat niet in doelpunten vertaald. En uit de spaarzame aanvallen van vv Hardegarijp kwam geen echt gevaar. Vlak voor het scheiden van de markt stoomde Mats Wolthuis voor de zoveelste keer op rechts naar voren. Waar iedereen een voorzet verwachtte, schoot Mats de bal via de paal achter de verbouwereerde keeper van vv Hardegarijp. 0 – 1 !
En toen… het juichen gebeurde op een speciale manier… Mats had aangegeven voor de wedstrijd om bij de eerste goal met z’n allen naar Edwin in het publiek te gaan. En daar ging iedereen heen. U moet weten dat Edwin ziek is… In de rust vraag ik Edwin wat hij er van vond. Het deed hem emotioneel heel veel.

vv Hardegarijp - VEV'67samen juichen met Edwin...

vv Hardegarijp was hier niet van op de hoogte en nam de aftrap, terwijl alle spelers nog om Edwin stonden. Ze scoorden gelijk de gelijkmaker. Maar de scheidsrechter gaf aan dat hij nog niet had gefloten. Nadat wat spelers van VEV’67 het aan de spelers van vv Hardegarijp gingen uitleggen waarom ze het zo vierden verstomden de protesten en hadden ze er bij vv Hardegarijp begrip voor.

vv Hardegarijp - VEV'67het opstootje werd snel in de kiem gesmoord

Na de rust had VEV’67 de wind tegen. Of het nu door de wind komt of iets anders, feit is dat VEV’67 direct na de rust het totaal kwijt is. Bijna geen bal komt meer aan. Veel ballen werden bij de verkeerde kleur ingeleverd. En na 4 minuten in de 2e helft scoorde vv Hardegarijp de 1 – 1. Het geloof was terug bij de Friezen en ze gingen met een hoop energie op zoek naar de winnende. Dat zat er in die fase ook wel in.

In de 79. minuut werd Jeffrey Visser in het strafschopgebied onderuit gehaald. Iedereen in het geel dacht aan een penalty. Maar de scheidsrechter vond het niks. Terwijl sommige spelers nog steeds probeerden duidelijk te maken dat het toch echt wel een penalty was, en Jeffrey met veel pijn op de grond lag, dacht Kevin de Vries laat ik de bal maar in het doel werken ! 1 – 2 !

vv Hardegarijp - VEV'67de 1 - 2 door Kevin !

En wie dacht dat het verzet gebroken was van vv Hardegarijp kwam bedrogen uit.  Ze probeerden van alles zonder echt gevaarlijk te worden. In de omschakeling gingen Arjan Veenstra en Jeffrey Visser met z’n tweeën op één verdediger en de keeper af. Jeffrey bleef keurig achter de bal en stiftte de bal mooi over de keeper heen. 1 – 3, wedstrijd is binnen.

Maar daar dacht de grensrechter anders over… Tot verbazing van iedereen op het veld hield ie de vlag omhoog en de scheidsrechter keurde het doelpunt af…

vv Hardegarijp - VEV'67deze goal werd onterecht afgekeurd...

Zo bleef het nog even spannend. In de laatste minuut werd een indraaiende vrije trap van Arjan Veenstra door iedereen gemist behalve door Robin Elderman. Robin kopte bij de 2e paal via de grond de bal binnen. 1 – 3.

vv Hardegarijp - VEV'67“ Dat werd wel eens een keer weer tijd dat ik ging scoren ! “ zei Robin later

Op basis van de 1e helft en de kansen in de 2e helft verdiend. Al ging het lang niet altijd even makkelijk… Aansluiting naar boven is er nog steeds !

En voor vv Hardegarijp kwam na de wedstrijd het nieuws dat VVI gelijk had gespeeld tegen FC Burgum…
En laat dat VVI nu onze tegenstander zijn van aanstaande zaterdag !

Om 15:00 wordt er afgetrapt en de mannen van VEV’67 kunnen je steun weer goed gebruiken !