Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

VEV’67 neemt de punten mee naar Leek

VEV’67 neemt de punten mee naar Leek

21 maart 2022 14:15

Pieter

Wat punten doen met een ploeg bleek afgelopen zaterdag. Na drie overwinningen op rij ging VEV’67 op zoek naar de vierde. Aan de thuiswedstrijd tegen Be Quick Dokkum had VEV’67 geen goeie herinneringen. U weet het misschien nog wel. Dit was de wedstrijd die met dank aan Be Quick Dokkum via een livestream te volgen was. Vooral de groepsfoto gemaakt door Be Quick Dokkum op ons hoofdveld voelde als het bekende zout in de wond die 1-3 nederlaag heet.

De wedstrijd begon onder grote publieke belangstelling. Ook veel supporters van VEV’67 wisten het sportpark Tolhuispark te vinden. Dat de eerste helft in 0-0 eindigde was voor iedereen een verrassing. Het houtwerk werd aan beide kanten getest. Het schot van Jeffrey Visser werd door de keeper via de lat tot corner verwerkt. En aan de andere kant ging een aanval van de Dokkumers via de lat aan de goeie kant voor de VEV’ers het veld weer in. Een verdedigingsfout liep goed af voor VEV’67. De bal werd makkelijk ingeleverd en de spits van Be Quick Dokkum stuurde de bal met een lob over Pim Wellinghoff op de deklat. Met 0-0 gingen beide teams aan de thee.

DSCF3669.jpgStijn vocht mooie duels uit op het middenveld

De rechterflank van VEV’67 voetbalde als vanouds. Vooral Mats Wolthuis en Jeffrey Visser wisten elkaar vaak te vinden. En aan de andere kant zag Arjan Veenstra regelmatig een dubbele dekking voor zich. Een beetje tegen de verhouding in kwam Be Quick Dokkum op voorsprong. In een poging de bal weg te werken raakte Menco Renkema de bal totaal verkeerd. Met een ‘mooi boogje’ ging de bal over Pim heen. 1-0. Na afloop van de wedstrijd zeg ik tegen Menco; ‘Als je honderd keer zo’n bal wegtrapt, raak je de bal nooit weer zo...’ Waarop Menco zegt; “Als je honderd keer de bal zo in het doel wil gaan schieten, lukt je dat ook niet.’ VEV’67 had het geluk dat Be Quick Dokkum niet op zoek ging naar hun tweede.

DSCF3898.jpg
Jorno kon over de linkerflank vaak opkomen

Hierdoor kon de ploeg, dit keer in het zwart, zich herpakken en op zoek gaan naar de gelijkmaker. Die kwam er. Het harde werken van Gerhard van den Berg werd beloond met een doelpunt. Op basis van het vertoonde spel in de tweede helft een terechte gelijkmaker.

DSCF3964.jpg
Gerhard viert de gelijkmaker


DSCF3981.jpg

Jeffrey snetl maar weer eens langs z'n tegenstander

Maar VEV’67 wilde meer. De beide flanken werden gewisseld voor Senne Hollard en Raymon Wegter. Beide spelers van VEV’67 JO19-1. Het is mooi om te zien dat beide mannen aan de deur van het eerste kloppen en onbevangen de strijd aangingen.

DSCF4027.jpg
de keeper is net iets eerder bij de bal als Senne

VEV’67 ging op zoek naar de overwinning en Be Quick Dokkum had moeite met het spel van de VEV’ers. Vlak voor het einde van de wedstrijd stoomde Mats nog maar weer eens over rechts naar voren. En leverde een voorzet af waar Manfred Kaltz van HSV vroeger bekend om stond, de bananenflanke. Raymon Wegter schatte de voorzet perfect in en kopte de bal achter de kansloze keeper van Be Quick Dokkum. Wat een ontlading was er na het doelpunt!

DSCF4037.jpgRaymon, het goudhaantje van de wedstrijd

Na afloop van de wedstrijd werd er een groepsfoto gemaakt op het hoofdveld van Be Quick Dokkum. En zo is de stand wat dat betreft weer gelijkgetrokken.


DSCF5044_1.jpg


Zaterdag om 15:00 is er de volgende thuiswedstrijd. Tegenstander sc Joure. Tot dan!

Delen

Lees meer over:
2e Klasse I Be Quick Dokkum

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!