Facebook Toestaan Niet toestaan

VEV’67 begint 2023 met een driepunter

23 januari 2023 20:00

Pieter

Op het kunstgras van veld 3 was afgelopen zaterdag sv Oosterwolde de tegenstander van VEV’67. Beide ploegen staan, vinden ze allebei, te laag in de competitie. Na een uitermate succesvol Leekster Voetbalgala, eerste plaats, maar dat was u vast niet ontgaan, ging na het feestgedruis de knop om. De competitie in de 2e klasse L ging weer van start. Het werd een wedstijd met twee verschillende gezichten. Lees helften. ‘Onnodig zwaarbevochten’ was de eindconclusie van Kees Pranger, hoofdtrainer van ons vlaggenschip.

In een gelijk opgaande eerste helft waren beide ploegen op zoek naar de openingstreffer. Met een schot van Menco Oedzes tegen de lat was VEV er het dichtste bij.

Menco z'n schot belandde op de lat

Ook sv Oosterwolde kreeg een paar opgelegde kansen. Of ze schoten net naast of Pim Weliinghoff was een sta in de weg voor de Oosterwolders. Beide ploegen bezitten de kwaliteit om de bal het werk te laten doen. Er ontspon zich dan ook een wedstrijd die het bekijken meer dan waard was. Het in ruime getale opgekomen publiek, waaronder veel uit Oosterwolde, leefde fanatiek mee. Want er stond wat op het spel vandaag. Beide ploegen hadden maar 12 punten voor aanvang van de wedstrijd. Nadat Tom van Leeuwen eerder een voorzet van Menco niet goed beoordeelde en de keeper kon ingrijpen, reageerde Tom uiterst alert op een steekbal van Jorn Udema. Beheerst schoot hij de 1-0 binnen. Dit was ook de ruststand.

DSCF2752.jpgTom schiet de 1-0 binnen

Direct na rust stond het 2-0 op het scorebord. Velen hebben het doelpunt niet gezien omdat ze nog aan de koffie of een andere versnapering zaten in de kantine. Gerhard van den Berg zette goed door op links en z’n voorzet kon net niet worden ingeschoten door Jeffrey Visser. Maar Tom was goed meegekomen om alsnog de bal tegen de touwen te werken. 2-0.

Tom laat zich feliciteren met de 2-0

Geen vuiltje aan de lucht zou je denken. Oosterwolde hing als een bokser in de touwen en VEV’67 kreeg de kansen op 3-0 om zo Oosterwolde knock-out ‘te slaan’. Bij Oosterwolde gingen echter de mouwen omhoog en werd er uit een ander vaatje getapt. Er werd de grens van het toelaatbare opgezocht. Het op het oog normaal duel op het middenveld tussen Jeffrey en Jan Wieldraaijer werd door de scheidsrechter bestraft met geel. Als door adders gebeten kwamen spelers van Oosterwolde verhaal halen. Dit resulteerde in een tweede gele kaart en dus rood voor Jan Wieldraaijer. Wat er daarna gebeurde weet ik niet, maar in ieders geval genoeg reden om de met rood bestrafte speler nog een keer het rood te tonen.

Jeffrey, links, kijkt het moment van twee keer rood allemaal aan

Er werd door VEV’67 aanvallend gewisseld. Oosterwolde lag denkbeeldig op de rug en met 3-0 zou het wel gebeurd zijn met de tegenstand van Oosterwolde. Maar het leek wel of Oosterwolde met een mannetje meer speelde en VEV’67 was het even helemaal kwijt. In ondertal scoorden ze de aansluitingstreffer. 2-1. VEV’67 wist even niet waar ze het zoeken moesten. Jacob Tjoelker schreeuwde z’n longen uit z’n lijf om iedereen goed neer te zetten.

Een tackle van Tom op de achillespees van z’n tegenstander leverde Tom terecht ook rood op. 10 tegen 10.

iedereen is benieuwd wat de scheidsrechter gaat doen. Uiteindelijk geel voor de speler van Oosterwolde en rood voor Tom

Oosterwolde probeerde van alles om de gelijkmaker te forceren. Maar dit lukte niet meer. Toen de scheidsrechter de wedstrijd de boeken had in gefloten, was de strijd voorbij. Want een strijd was het de tweede helft. ‘Onnodig zwaarbevochten’, daar is geen woord van gelogen.

Zaterdag speelt VEV’67 om 16:00(!) op de Esserberg tegen Be Quick 1887.