Facebook Toestaan Niet toestaan

VEV’67 wint van stug LTC

13 april 2023 16:15

Pieter

Om mee te doen in de tweede periode en voor een hoge eindklassering was het zaak om drie punten vanuit Assen mee te nemen naar Leek. Gemakkelijker gezegd dan gedaan. LTC staat op een plek die recht geeft op de nacompetitie waar je niet om wilt spelen. Namelijk om behoud van je plaats in de tweede Klasse. Met kans op degradatie. Daar komt bij dat LTC een team is waar het lastig tegen te voetballen is. Getuige ook de eerste wedstrijd tegen LTC die in 2-2 eindigde.

Het werd een wedstrijd waar het getal 5 vaak in voor kwam. Vooraf was de achterstand op de nummer één vijf punten. En de voorsprong op de nummer 9, de plek die speelt om nacompetitie die je niet wil, was vijf punten. En dan de wedstrijd. We schrijven de 5e minuut. Mats Wolthuis stuurde met een pass Stan van der Wal de diepte in. En Stan ging op z’n Robbens naar binnen en wist met een geplaatst schot met links de 0-1 op het bord te krijgen.

Stan onderweg naar de 0-1. Op de achtergrond Mats van de schitterende pass

Stan schiet de 0-1 binnen

En nu lees je heel snel over ‘Mats Wolthuis stuurde met een pass naar Stan van der Wal de diepte in’ heen. Uw verslagever had het geluk om precies in de baan van die pass van Mats naar Stan te zitten. De goal was mooi, maar de pass? Van ongekende schoonheid. Juiste snelheid, buitenkantje rechts en precies langs twee verdedigers. Dat LTC op 1-1 kwam was niet echt een verassing. Pim had al een paar keer moeten ingrijpen om een goal te voorkomen. Vlak voor de rust kreeg Gerhard nog een opgelegde kans om tegen z’n broer te scoren, die voorzitter is van LTC. Maar het schot met links ging naast.

DSCF6023.jpgRobin ziet z'n kopbal net over gaan

De tweede helft liet een, optisch, beter VEV’67 zien. Maar in de omschakeling kwam LTC er af en toe uit. Maar de voorhoede in het groen had het vizier niet op scherp staan. Omdat beide ploegen niet zoveel aan een gelijkspel hadden werd er aan beide kanten met meer risico gespeeld. Dat ging niet altijd met mooi voetbal, maar vermakelijk was het zeker. Dan was er nog een opvallend moment in de tweede helft. De bal ging uit via een VEV’er. De spelers van beide teams en de scheidsrechter begaven zich richting de helft waar LTC wel een aanval zou gaan beginnen. Maar wat veel jeugdtrainers hun pupillen meegeven is dat als een scheidsrechter het even niet weet, gooi alvast maar in. En mag je niet ingooien, dan word je wel teruggeroepen. En zo kon het zijn dat Jorn aan de zijlijn de bal had. En nog een paar keer kijkend naar de scheidsrechter van; hebben wij de bal wel scheids? Maar terwijl de verdediging van LTC op schoof naar de middenlijn gooide Jorn de bal naar de vrijstaande Mats. Mats wist Stan aan te spelen. Helaas pakte Stan dit cadeautje niet uit. En dat is misschien maar goed ook.

DSCF6132.jpgStan mist de bal na de inworp en...

...toch zijn de spelers van LTC niet blij met de beslissing

En dan komt er in dit verslag nog een keer het getal 5 aan bod. Vijf minuten voordat de officiële speeltijd was afgelopen zet Stan een mooie één/twee op met Gerhard. Gerhard hakt de bal in het zestienmetergebied terug op Stan en hij maakt z’n tweede van de middag.

Stan scoort de 1-2

De overwinning komt daarna niet meer in gevaar. En zo gaan de drie punten mee naar Leek. Het verschil met de nummer één blijft vijf punten. En gedeeld eerste in de tweede periode.

Zaterdag gaat VEV’67 naar Dokkum om het daar op te nemen tegen Be Quick Dokkum. Aanvang 15:00. Tot dan!!