Facebook Toestaan Niet toestaan

VEV’67 wint ook van LTC

2 oktober 2023 19:15

Pieter

Na de 2-3 winst tegen FC Surhústerfean kwam LTC uit Assen op bezoek. Ook LTC had hun eerste wedstrijd gewonnen tegen FC Wolvega. Om een goed vervolg aan het seizoen te geven was het zaak voor beide ploegen om te winnen. Dat VEV’67 aan het eind van de middag met 3-0 als winnaar uit de bus kwam was misschien wat geflatteerd. Dankzij een sterk keepende Pim Wellinghoff werden, bij de stand 1-0, meerdere keren de Assenaren van een score weerhouden.

Nog niet zo lang geleden speelden beide ploegen tegen elkaar in de poulefase van de KNVB-beker. Een wedstrijd waar niets meer op het spel stond en uiteindelijk in 1-1 eindigde. Menig bezoeker van die wedstrijd had het gevoel dat beide ploegen die wedstrijd niet het achterste van hun tong hadden laten zien.

Onder prima weersomstandigheden lieten onze gasten uit Assen zien waarvoor ze kwamen. Met veel inzet werd VEV’67 bestreden. Maar het randje van het toelaatbare werd niet overschreden door de groenhemden. Zaak voor VEV’67 was om het baltempo hoog te houden en zo door de linies heen te voetballen. En dat lukte perfect in de 10e minuut. Over rechts gingen Gerhard van den Berg en Tom van Leeuwen een dubbele 1-2 aan En vanaf de achterlijn gaf Tom een voorzet op de al klaarstaande Marco Soeten. Marco had geen moeite om de bal binnen te schieten. 1-0 Een aanval uit het boekje! Daarna ontspon zich een open wedstrijd waarbij beide ploegen hadden kunnen scoren.

Tom passt de bal naar de niet zichtbare Marco...

en Marco is zichtbaar blij met z'n goal...

...en bedankt Tom voor z'n voorzet

Gescoord werd er echter niet meer voor de rust zodat de 1-0 op het scorebord bleef staan.

Ongeveer de eerste 20 minuten van de tweede helft was het LTC dat op zoek ging naar de gelijkmaker. In die fase van de wedstrijd hadden ze daar misschien ook wel recht op. Maar de eerdergenoemde Pim was deze wedstrijd niet te verslaan! Pim heeft minimaal drie keer met fantastische reddingen de LTC’ers van een zeker doelpunt gehouden.

en als Pim niet in actie hoefde te komen was er wel iemand anders om de aanval in de kiem te smoren

En dan heeft VEV’67 de kwaliteit in de ploeg om ‘dodelijk’ toe te slaan. Eerst was het Martijn van Maastrigt die een steekbal van Menco Renkema prima afrondde.

Martijn scoort de 2-0

En in de 90e minuut was het Tom die de bal van Gerhard kreeg randje 16-meter en keihard de kruising in joeg. 3-0!

Tom na zijn doelpunt. De keeper van LTC denkt er het zijne van...

Na afloop praat ik met aanvoerder Gerhard van den Berg; ‘Het was niet altijd goed van ons maar als je dit soort wedstrijden wint met 3-0...’

Wat een verschil met afgelopen seizoen! Toen 4 gespeeld 1 punt... Nu 2 gespeeld 6 punten. Het zegt natuurlijk nog niks maar deze punten pakken ze niet meer af! Samen met Noordscheschut gaat VEV’67 ongeslagen aan kop in de 2e Klasse J. Aanstaande zaterdag speelt ons eerste tegen die andere ploeg uit Assen, Achilles 1894. Deze wedstrijd begint om 15:00 uur op Sportpark Marsdijk in Assen.