Facebook Toestaan Niet toestaan

Nacompetitie eindigt bij Gorecht

12 juni 2023 20:45

Pieter

De wedstrijd begon iets later door de fantastische sfeeractie van een deel van de aanwezige VEV’67 supporters. Dit werd door vriend en vijand gewaardeerd. Langs de lijn waren er niet alleen supporters van Gorecht en VEV’67 maar ook liefhebbers van het spelletje genaamd ‘nacompetitie voetbal’. Langs de lijn stond een oud-verzorger van VEV’67, Marcel. Oud-jeugdspeler, Jeffrey. Spelers van HFC’15. Een scheidsrechter die VEV’67 vaak heeft gefloten in de 2e Klasse. En ook uit Bedum waren supporters naar Haren gekomen. Waaronder Ewold, jarenlang keeper van CVVB en Harwin. Met laatstgenoemde maakte uw verslaggever 40 jaar geleden de Noordelijke velden onveilig met de B1 van CVVB.

De beginfase was duidelijk voor VEV’67. Er was een veldoverwicht zonder tot grote kansen te komen. En Gorecht beperkte zich in die fase tot het hanteren van de lange bal. Daarna kreeg Gorecht meer grip op de wedstrijd. Binnen een paar minuten zorgden persoonlijke fouten van VEV’67 ervoor dat er 2-0 op het scorebord stond. De 2-1 door Jeffrey Visser werd afgekeurd wegens buitenspel.

buitenspel...

Als ik in de rust VEV’ers vraag of het buitenspel was, ze stonden immers op één lijn met de assistent-scheidsrechter, krijg ik wisselende antwoorden. De één is ervan overtuigd dat het geen buitenspel was en de ander zegt dat het 100% buitenspel was... Zeg het maar. Feit is dat de goal werd afgekeurd en vrijwel de aanval erop werd de 3-0 in het voordeel van Gorecht op het scorebord geschoten.

DSCF9909.jpgook deze poging van Stan werd niet omgezet in een doelpunt

mooi duel in de 16 meter

De tweede helft liet een VEV’67 zien dat zich er nog niet bij neer had gelegd bij de nederlaag. Gorecht vond het allemaal best. Een schot op de lat was de grootste kans. De andere mogelijkheden werden vakkundig door de verdediging van Gorecht in de kiem gesmoord. Ook de keeper van Gorecht leek deze middag niet te passeren. We schrijven ongeveer de 87e minuut. VEV’67 geeft het op en gooit de handdoek in de ring. Gestreden voor wat het waard was maar niet goed genoeg vandaag.

En zo krijgt Johan Cruijf gelijk met z’n uitspraak:

‘Voetbal is een spel van fouten. De ploeg die de minste fouten maakt is de beste.’

Als de scheidsrechter de wedstrijd tot een einde fluit feliciteren de geelhemden de mannen van Gorecht. Ze verzamelen zich allemaal bij de dug-out. Dan beginnen de supporters van VEV”67 zich te roeren op het terras. Ze bedanken de mannen van ons eerste voor het seizoen deze wedstrijd. Dit wordt beantwoord met een applaus van staf en spelers naar de supporters toe.

De speaker bedankt VEV’67 voor de wedstrijd en zwaait Twan Boersma uit en bedankt hem voor alle seizoenen bij Gorecht.

Dan noemt hij Robin Elderman. ‘Ook bij VEV’67 gaat een speler stoppen. Robin Elderman. Maar liefst 15 seizoenen lang speler in het eerste van VEV’67!’

Vanaf het terras zingen de VEV’67 supporters;

‘Binho bedankt, Binho bedankt, Binho, Binho, Binho bedankt!!’

Binho is de bijnaam van Robin Elderman. Robin speelde z’n laatste officiële wedstrijd voor VEV’67. 15(!) seizoenen lang heeft Robin met trots het gele shirt van VEV’67 gedragen. Een emotionele Robin bedankt het publiek en heel langzaam komt het besef dat het klaar is...