Facebook Toestaan Niet toestaan

VEV’67 geeft overwinning cadeau...

22 april 2024 19:00

Pieter

Alle goeie bedoelingen ten spijt, die konden in iets minder dan een half uur de prullenbak in. Binnen dat half uur kon Gorecht onbelemmerd zijn gang gaan met een 3-0 stand tot gevolg. De vele VEV’ers die langs de lijn stonden zagen het met verbazing aan.

De eerste helft was er één die een slap VEV’67 liet zien. Gorecht ging de wedstrijd aan met veel energie en enthousiasme. Met de 3-0 ruststand mochten Leeksters nog in de handen knijpen. Ook een ruststand van 4-0 of 5-0 had zomaar gekund.

DSCF4880.jpgde keeper van Gorecht hield gemakkelijk de '0' in de eerste helft

Door wat omzettingen na de rust was de tweede helft gelukkig wel beter. VEV’67 had een optisch overwicht en bleef op zoek gaan naar een resultaat.

Er is een ongeschreven wet in het voetbal dat als je onterecht een penalty meekrijgt, dat deze gemist wordt. Zo ook nu. Een verdediger van Gorecht kreeg de bal tegen de hand zonder dat hij er wat aan kon doen. Penalty besloot de scheidsrechter. De penalty werd nog niet eens zo slecht genomen door Stan. Alle kudos voor de keeper van Gorecht.

de penalty van Stan wordt gepakt door de keeper...

...die daarna de gevierde man is

De naar het middenveld gedirigeerde Menco Renkema zorgde ervoor dat ook VEV’67 op het scorebord kwam. Een schot ging er via de paal en de keeper niet in. De rebound werd door Menco glijdend het doel in gewerkt.

DSCF4962.jpghet doelpunt van Menco

Gorecht gokte op de omschakeling en dat pakte nog één keer goed uit. Dit leverde de 4-1 op. Afgetroefd op heel veel fronten... En tot overmaat van ramp mocht Mats ook nog inrukken na z’n tweede gele kaart.

Zaterdag is het Koningsdag en zijn er geen wedstrijden. Aanstaande donderdag wordt er geoefend tegen de oudste studenten voetbalvereniging van Nederland. GSAVV Forward komt dan naar Leek. Aanvang 20:15.

De eerstvolgende competitiewedstrijd is op zaterdag 4 mei tegen Grijpskerk. Tot dan!