Facebook Toestaan Niet toestaan

VEV’67 wint verdiend van Gorecht

27 november 2023 20:15

Pieter

Er zijn wedstrijden waarvan je na afloop zegt, die hadden we moeten winnen. Maar je krijgt niet altijd wat je verdient. Gelukkig was dit afgelopen zaterdag wel anders! Alle VEV’ers hadden na afloop van deze wedstrijd maar één opmerking; terechte overwinning. VEV’67 had de hele wedstrijd, zoals wel vaker, het beste van het spel. Maar wat als... de mannen uit Haren het vizier in de eerste helft wat scherper hadden gehad...de penalty aan de voor Gorecht goede kant van de paal was gegaan...

Vooraf aan de wedstrijd liet Ids, pupil van de week, zien hoe je de keeper van Gorecht kon passeren. Opdracht voor deze wedstrijd was duidelijk. Winnen, drie punten erbij en daardoor aansluiting krijgen met de top in deze klasse. Verlies zou betekenen dat VEV’67 zes punten achterstand zou hebben op de nummer twee van de competitie, Gorecht. En met hen hadden de Leeksters nog een appeltje te schillen. Het was namelijk Gorecht dat er vorig seizoen ervoor zorgde dat VEV werd uitgeschakeld voor promotie naar de 1e Klasse. In de finale voor de promotie werd door Gorecht verloren van Marum waardoor zij promoveerden en Gorecht nu in ‘onze klasse’ voetbalt. Op een matig/slecht veld viel het op dat de geelhemden een veldoverwicht hadden met bij vlagen prima veldspel. Het was oppassen voor het omschakelmoment van Gorecht. Het is een spelletje wat ze als geen ander beheersen. Dat de ruststand 0-0 was kwam omdat het denkbeeldige vizier niet scherp stond. Vooral Gorecht kreeg in de 24e minuut en vlak voor de rust twee dotten van kansen. Net over en net naast, tot afgrijzen van iedereen die voor Gorecht is.

DSCF8396.jpgde keeper van Gorecht houdt Gerhard van het scoren af

We schrijven de 59e minuut. Een messcherpe aanval wordt met een schuiver beheerst afgerond door Mark Haverkamp. M’n onderbuikgevoel zei dat degene die de score opent ook de winnaar van de wedstrijd zou worden. Maar dat gebeurde niet. VEV’67 bleef met verzorgd voetbal proberen het vijandelijke doel te bestoken. En met succes! Een afgeslagen bal wordt door Gerhard van den Berg opnieuw het 16 metergebied ingebracht en hij speelt Stijn Veenstra aan. Stijn legt de bal goed voor z’n rechter en ramt de bal in de goal. 1-1.

Stijn heeft zojuist de gelijkmaker gescoord

Maar VEV’67 wilde meer. Een paar minuten later moest de scheidrechter misschien wel één van de meest belachelijke regels toepassen. Thiemen Boersma kreeg de bal van dichtbij op de z’n arm geschoten. Penalty, aldus de scheidsrechter. Volgens de huidige regels terecht. Maar iedereen is het er wel over eens dat voetbal hier niet voor bedacht is. Of het irritant aanwezig zijn, vanuit het oogpunt van Gorecht, van Gerhard voordat de penalty werd genomen of dat karma haar werk deed, de penalty ging naast.

de penalty die naast gaat

Dit werkte als doping voor de VEV’ers. Na goed doorzetten van Stijn op rechts zette hij de bal perfect voor. Gerhard plantte z’n hoofd tegen de bal en maakte de 2-1.

Gerhard is blij met de 2-1

Het lukte Gorecht niet om de wedstrijd te doen kantelen. Vlak voor het eindsignaal maakte Stan van der wal een een-tweetje met Tom van Leeuwen perfect af. 3-1!

DSCF8603.jpgStan schiet op aangeven van Tom de 3-1 op het scorebord

Hierdoor staan beide teams op 17 punten. Aanstaande zaterdag is de derby in en tegen Grijpskerk. De promovendus heeft net als VEV’67 17 punten. En dat is bijzonder knap!

De wedstrijd begint om, ijs en weder dienende, 14:30.