Facebook Toestaan Niet toestaan

VEV’67 komt niet verder dan 0-0 tegen Hoogeveen

18 maart 2024 19:45

Pieter

vv Hoogeveen is de ‘koning’ van de gelijke spelen in onze klasse. Van de 17 gespeelde wedstrijden tot aan zaterdag 14:30 waren er 7 gelijk gespeeld. Ook de thuiswedstrijd tegen Hoogeveen eindigde in een gelijkspel, 1-1. Voetbaltechnisch is Hoogeveen misschien wat minder maar ze spelen een spelletje waar VEV’67 het erg moeilijk mee heeft. Zo ook afgelopen zaterdag.

Bij aankomst op Sportpark Bentinckspark valt er direct één ding op; de tribunes. Aan beide kanten één, met stoeltjes in de clubkleuren blauw/wit. Een mooie locatie om op te acteren. Ook de geluidsinstallatie zorgde voor prima geluid. Al was het wel raar om via de speakers een Engelstalige podcast te horen... De reden heb ik uitgelegd gekregen van de verantwoordelijke voor het geluid. Daar moesten we beiden om lachen. Nadat de pupil van de week het eerste doelpunt scoorde floot mevrouw Brinkkemper de wedstrijd op gang.

Door de vele afwezigen stond Stijn naast Thiemen in het centrum van de verdediging. Het spel in de eerste helft van VEV’67 was wat stroperig zoals ze dat noemen. Helaas, bleek achteraf, werd het in de tweede niet veel beter. En dan komt automatisch de vraag, was Hoogeveen nu zo goed of had VEV’67 een offday? Ook nu ligt de waarheid weer in het midden. Om alles aan een offday toe te wijzen van de Leeksters, daarmee doe je de Hoogeveners te kort. Op het goede spel van Hoogeveen had VEV’67  afgelopen zaterdag ‘gewoon’ geen goed antwoord.

In de eerste helft werd het schot van Stan na een corner door knappe reflex van de keeper tot weer een corner verwerkt.

Stan zag z'n schot gekeerd worden door de keeper

Het was in de 20e minuut even schrikken. Een hard schot van Hoogeveen werd met de borst tegengehouden door Thiemen. Hiermee voorkwam Thiemen een zeker doelpunt. Het schot was echter zo hard dat Thiemen bewegingsloos bleef liggen... ‘Ik kon tijdelijk geen adem krijgen. Dat was niet prettig.’ aldus Thiemen. Na een voorzet van Stan hadden Gerhard en Marco de kans om VEV’67 te laten rusten met een 0-1 tussenstand. Maar beide pogingen strandden in schoonheid.

DSCF2946.jpgMarco en Gerhard weten het net niet te vinden...

De tweede helft liet, zoals eerder geschreven, niet veel verbetering zien. Sterker nog, Hoogeveen kreeg de betere kansen! Het was aan onze keeper te danken dat er niet door Hoogeveen werd gescoord. Met een paar hele knappe reddingen voorkwam Pim dat er gescoord werd door Hoogeveen. In de 85e minuut was het invaller Menco Oedzes die de bal vanaf links helaas de buitenkant van de paal raakte. Geen 0-1... De 0-1 zou ook onverdiend zijn maar daar zou elke VEV’er maling aan hebben.

DSCF3147.jpgMenco was nog het dichtste bij een doelpunt...

Zo pakte Hoogeveen z’n achtste gelijkspel van dit seizoen en was het de pupil van de week die als enige deze wedstrijd scoorde. Na afloop is het chagrijn duidelijk zichtbaar op ieders gezicht. Door het gelijke spel loopt koploper Noordscheschut twee punten uit op VEV’67. In de stand staat VEV’67 nog wel tweede, maar andere ploegen zijn dichterbij gekomen.

Zaterdag komt sv Bedum naar Leek. De Bedumers staan laatste maar iedereen kent het spreekwoord; ‘een kat in het nauw maakt soms rare sprongen’. En wie erbij was bij de uitwedstrijd weet dat er toen een benauwde 0-1 overwinning werd gehaald...

De wedstrijd begint om 15:00 uur. Tot dan!