Facebook Toestaan Niet toestaan

Zevenklapper tegen FC Lewenborg

8 april 2024 18:00

Pieter

Op de warmste 6 april ooit gemeten trapten de 22 spelers om 16:00 uur af voor hun eerste officiële competitiewedstrijd ooit op Sportpark Lewenborg. De opdracht was simpel; winnen. Helemaal met oog op de wedstrijd van aanstaande zaterdag.

Dan komen de Schutters van vv Noordscheschut naar ons sportpark. Koploper in onze competitie met slechts één punt voorsprong op de nummer twee, VEV’67. Een overwinning werd het. 1-7 was een duidelijke afspiegeling van het krachtsverschil.

Ook het percentage balbezit was overduidelijk in het voordeel van de Leeksters. 69% tegenover 31% voor FC Lewenborg.

We schrijven de 8e minuut. Stan laat een schot los op de keeper van FC Lewenborg. Het schot weet hij nog te keren maar moet hij wel een rebound toestaan. Maar helaas voor hem heeft Marco een neusje voor dit soort momenten. 0-1

Marco viert de openingsgoal

Als Stan in de 13e minuut een corner kort neemt op Jorn, weet Jorn met een schijnbeweging de achterlijn te halen en Stan aan te spelen in het 16 metergebied. Stan haalt vervolgens hard uit en zorgt voor de 0-2.

Stan schiet de 0-2 op het bord

Menco Oedzes schiet de 0-3 tegen de touwen.

Menco loopt na z'n goal de scheidsrechter in de weg

Na goed doorzetten van Gerhard, op letterlijk de achterlijn, is het wederom Stan die scoort. 0-4. Na een heerlijke één twee tussen Stan en Menco is het Stan die z’n hattrick maakt in de eerste helft. Met 0-5 op het scorebord gaat iedereen aan de thee.

DSCF4189.jpgStan neemt de felicitaties in ontvangst na de 0-4

de 0-5 van Stan

Met deze tussenstand kon er met het oog op aanstaande zaterdag gewisseld worden. Ook Wessel en Menco Renkema kregen speeltijd om weer wedstrijdfit te geraken. Zo in aanloop naar het eind van het seizoen is dat wel zo prettig voor staf en spelers! Door een fout in de verdediging komt ook FC Lewenborg op het scorebord en het wedstrijdformulier. Een mooi geplaatst schot van Menco Oedzes zorgt voor de 1-6.

Menco schiet de 1-6 op het bord

In 75e minuut weet Sven de ingevallen Vigan aan te spelen in het 16-metergebied. Met een geplaatst schot weet Vigan de keeper van FC Lewenborg te passeren. Dit tot grote frustratie van de keeper.

DSCF4386.jpgVigan maakt de zevenklapper compleet...

...tot grote frustratie van de keeper

Diezelfde keeper zorgt ervoor dat VEV’67 de dubbele cijfers in de eindscore niet haalt. 1-7 is een prima uitslag in aanloop naar de kraker van aanstaande zaterdag.

De wedstrijd VEV’67 -  vv Noordscheschut, nummer twee tegen de nummer één, begint aanstaande zaterdag om 15:00 uur.  Kom op tijd en zoveel mogelijk op de fiets. De verwachting is dat er veel Schutters onze kant op komen. En tot en met 20:00 uur zorgen Gert van Essen en Leo Klok voor een gezellige middag/avond.

Uw/jouw steun wordt gewaardeerd! Tot zaterdag!