Facebook Toestaan Niet toestaan

VEV’67 verstiert feest FC Surhústerfean

25 september 2023 18:15

Pieter

Wie eerder de wedstrijd had gezien tussen Zrinjski Mostar en AZ heeft gezien dat een rust tussen de twee helften voor een ommekeer kan zorgen. Na een comfortabele 0-3 voorsprong ging AZ er af met 4-3 door een ploeg ‘die niet kan voetballen’; aldus Dick Advocaat in de rust van die wedstrijd. Wie afgelopen zaterdag de wedstrijd tussen FC Surhústerfean en VEV’67 heeft gezien heeft een totaal verschillend VEV’67 gezien. In de eerste helft een tam en apathisch VEV’67. Met veel fouten in de passing en opbouw. En de tweede helft? Door een tactische omzetting en een prima invallende Endy Veenstra werd het voor de vele VEV’67 supporters smullen geblazen!

Met een mooi najaarszonnetje en af en toe een bui werd er om 15:00 afgetrapt tegen FC Surhústerfean in Surhuisterveen. De nieuwbakken fusieclub speelde haar eerste officiële competitiewedstrijd. ’t Fean’58 was één van de twee voetbalclubs. vv Surhuisterveen de andere. Wel jammer dat het nieuwe tenue, wat bij een nieuwe club ‘hoort’, nog niet geleverd was door de kledingleverancier. FC Surhústerfean speelde daarom in het oude tenue van het ’t Fean”58. VEV’67 was dus hun eerst officiële competitie tegenstander.
In de 12e minuut mocht FC Surhústerfean een vrije trap nemen vanaf links. Deze werd ongelukkig verlengd door Jacob Tjoelker waardoor Pim Wellinghof kansloos was.

de 1-0 in beeld

FC Surhústerfean speelt een spelletje waardoor het in de omschakeling er meerdere keren gevaarlijk uit kwam. Maar de meeste pogingen strandden of in schoonheid, of Pim had een prima antwoord op de pogingen van de Friezen. 1-0 zou wel de ruststand worden en vele toeschouwers waren al richting de kantine of zaten er reeds. In de extra tijd van de eerste helft kreeg FC Surhústerfean nog een vrije trap. De bal ging net buiten het bereik van Pim op de paal. Via de paal belandde de bal pardoes voor een speler van FC Surhústerfean. Die had geen moeite om de 2-0 op het bord te schieten.

Menig VEV’er dacht; ‘daar gaan we weer... goeie bekerwedstrijden maar daarna de competitie slecht beginnen.’ En eerlijk gezegd spookte dat doemscenario ook door het hoofd van uw verslaggever. Maar gelukkig werden we met z’n allen gelogenstraft en kwam er een ontketend VEV’67 uit de kleedkamer! Er werd hoger druk gezet, met alle risico’s van dien, de zogenaamde tweede bal werd nu wel veroverd, de balcirculatie lag vele malen hoger en de nauwkeurigheid van het passen, die in de eerste helft ‘zoek ’was, was er nu wel.

Een vrije trap door Jacob werd door een verdediger van FC Surhústerfean verlengd tot aan Menco Renkema. Menco knikte de bal met z’n hoofd in het doel. Buitenspel volgens velen. Maar op ‘aangeven’ van een tegenstander kan er geen sprake zijn van buitenspel. De goed fluitende scheidsrechter, de heer Krijgsheld, keurde het doelpunt dan ook terecht goed.

de nummer 4 van FC Surhústerfean heeft de bal onbedoeld doorgekopt naar Menco

Dit was de aanloop tot meer! ‘Hier hoeven we niet van te verliezen’ liet een VEV’er optekenen. En in die fase van de wedstrijd was dat ook zo. De uitvallen van FC Surhústerfean werden in de kiem gesmoord en VEV’67 ging geconcentreerd op jacht naar de gelijkmaker.

Die kwam er. In de 72e minuut was het Jacob die met een prima steekbal Martijn van Maastrigt de diepte instuurde. ‘Hij is rechts!’ hoorde je een verdediger van FC Surhústerfean nog zeggen. Maar dat had geen zin. Met een perfecte voorzet met links wist Martijn de inkomende Tom van Leeuwen te bereiken. Tom schoot de 2-2 op het bord.

de steekbal van Jacob in beeld op Martijn die...

...de bal prima voorgeeft op Tom

en dat moet gevierd worden!

FC Surhústerfean was aangeslagen en wilde het gelijkspel over de streep trekken. En VEV’67? Dat rook ‘bloed’. Een vlot lopende aanval over rechts zorgde ervoor dat Mats Wolthuis een perfect aangesneden voorzet kon geven op Martijn. 2-3!

Martijn heeft de 2-3 op het bord geschoten

Dit tot dolle vreugde bij alle VEV’ers binnen en buiten de lijnen! Het appèl van buitenspel, daar ging de scheidsrechter ook dit keer niet in mee. Na overleg met de grensrechter keurde hij het doelpunt goed.

de protesten van FC Surhústerfean hielpen niet...

En zo gingen de drie punten mee naar Leek. En daar zag het na de eerste helft niet naar uit. Net Zrinjski Mostar, maar dan uit Leek.

Aanstaande zaterdag speelt VEV’67 een thuiswedstrijd tegen LTC uit Assen. Nog niet zo lang geleden de tegenstander in de poulefase van de KNVB Noordelijk Districtsbeker. De wedstrijd eindigde in Assen in 1-1. LTC won hun eerste wedstrijd met 2-1 van FC Wolvega. Krijgt de goede start zaterdag een vervolg?

De wedstrijd begint om 15:00.