Facebook Toestaan Niet toestaan

VEV’67 verliest van FC Wolvega en van zichzelf...

16 oktober 2023 17:00

Pieter

Als je naar het wedstrijdformulier kijkt en je hebt de wedstrijd niet gezien, dan zie je de eindstand, 1-2, en twee rode kaarten voor VEV’67. Grote kans dat je dan denkt; ‘VEV’67 heeft het nog knap gedaan met twee man minder.’ Maar niets was minder waar... Zelfs met 9 man was VEV’67 de beter voetballende ploeg. Op het juiste moment scoren, wat FC Wolvega deed, is ook een kwaliteit die in hun geval drie punten opleverde.

Volgens veel VEV’ers onterecht. ‘Dat jullie twee rood pakken, daar kunnen wij niks aandoen’ aldus een speler van FC Wolvega. En daarmee sloeg hij de spijker op z’n kop.

Net als vorige week tegen Achilles 1884 was het VEV’67 dat het eerste half uur de dienst uitmaakte. Maar ook nu was het de tegenpartij die als eerste op het scorebord terechtkwam. Ook nu tegen de verhouding in. Een corner in de 34e werd door Danny Bijlsma overtuigend achter Pim Welinghoff gekopt. Vier minuten later kreeg Menco Renkema z’n tweede gele kaart. 0-1 achter, één man minder. Een fikse domper voor de geel/zwarten. Maar de denkbeeldige mouwen werden opgestroopt en de tien die nog op het veld stonden deden er alles aan om de gelijkmaker nog voor de rust voor elkaar te krijgen.

En die kwam er! Via een ingestudeerde corner was het Tom van Leeuwen die z’n 5e doelpunt in de competitie op liet tekenen.

Tom schiet de 1-1 op het scorebord

In de tweede helft vond FC Wolvega het allemaal wel best. Ze gokten op die ene uitval die een goal op moest leveren. Ze raakten niet in paniek van het vele balbezit van de VEV’ers. En als het moest werd de bal ‘gewoon’ naar voren getrapt zonder een idee. In de 75e minuut werd een aanval van VEV’67 vlak voor het strafschopgebied gestopt en de in de omschakeling werd FC Wolvega geen strobreed in de weg gelegd zodat Sean de Ruiter ongestoord de 1-2 kon laten aantekenen. Toen Stijn Veenstra in de 79e minuut direct rood kreeg gaf niemand nog een stuiver voor een eventueel resultaat. Maar niets was minder waar. Met twee man minder was VEV’67 nog steeds de betere voetballende ploeg. Zonder echt gevaarlijk te worden. Dat dan weer wel... De vrije trap van Martijn van Maastrigt spatte uiteen op de lat. Je ziet nog wel eens dat de rebound via de rug van een keeper alsnog het doel in gaat. Maar de bal viel precies goed voor de keeper zodat de instormende Tom niet meer bij de bal kon.

de vrije trap van Martijn spatte uiteen op de lat en...

...kwam met geluk bij de keeper terecht

In het alles of niets offensief kreeg onze keeper Pim nog een kans kreeg om de gelijkmaker binnen te koppen. Maar helaas... Een zure nederlaag, twee rode kaarten. Een wedstrijd om snel te vergeten.

helaas ging de poging van Pim mis...

Aanstaande zaterdag staat er een wedstrijd op het programma in de eerste knock-out wedstrijd in de Noordelijk KNVB Districtsbeker.

Tegenstander om 15:00 op ons sportcomplex is Mamio.