Gehavend VEV’67 pakt punt

30 oktober 2023 17:00

Pieter

Pakte VEV’67 een punt of liet het twee punten liggen. Het antwoord hangt denk ik af van aan wie je de vraag stelt. Een lijst met maar liefst 11(!) afwezigen. En die elf, geblesseerd, geschorst of andere redenen, hadden indien aanwezig en fit allemaal zomaar in het basiselftal kunnen staan. Het was dan ook een behoorlijke puzzel voor de technische staf van VEV’67. Vooraf, kijkend naar de stand, was het voor beide ploegen zaak om een driepunter te pakken. VEV’67 om aansluiting te krijgen naar boven en vv Hoogeveen om uit de onderste regionen te komen.

Nadat scheidsrechter Wiersema de wedstrijd de boeken in floot, stond er 1-1 op het scorebord.

Nog een leuk feitje vooraf aan de wedstrijd, op het X-account van vv Hoogeveen staat de volgende tweet: ‘Nu al het mooiste scorebord van de competitie gezien @VEV67’ Dit compliment kunnen we als club mooi in onze zak steken!

Ook deze wedstrijd eindigde niet met 22 man. Geheel in de ‘trend’ van de laatste drie wedstrijden vielen er ook in deze wedstrijd rode kaarten. Drie om precies te zijn. Twee voor Hoogeveen en met twee keer geel ging ook Sven Postma er af. Ondanks alle afwezigen was er een optisch overwicht in de eerste helft. De statistieken geven dit ook aan. 66% balbezit voor de geelhemden.

Martijn waagt een schot. Vigan bukt voor de zekerheid

Maar dat statistieken niet alles zeggen blijkt wel uit het feit dat Hoogeveen de eerste helft de beste kansen kreeg. Een doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd en Pim Wellinghoff moest twee keer handelend optreden om een doelpunt te voorkomen. Met de zogenaamde brilstand gingen beide elftallen aan de thee.

dit schot van Gerhard werd gepakt door de keeper

De tweede helft laat zich het beste omschrijven als intens. Beide ploegen gingen voor de winst. De één probeerde dat met combinatievoetbal, VEV’67, en Hoogeveen met opportunisme. Na het onderbreken van een gevaarlijke aanval van Hoogeveen, wat geel opleverde voor de MOTM Thiemen Boersma, schatte Pim de vrije trap verkeerd in waardoor Hoogeveen via een kopbal van Eduard Kobes aan de leiding kwam.

vv Hoogeveen heeft reden tot juichen

De tweede gele kaart voor een speler aan de kant van Hoogeveen zorgde voor nog meer druk door de VEV’ers. Drie minuten voor tijd was het Thiemen die de bal ‘op de stropdas’ van de ingevallen Stan van der Wal passte. Stan nam de bal in één keer uit de lucht en passeerde de keeper van Hoogeveen. 1-1.

Stan loopt juichend we na z'n doelpunt

Maar VEV’67 wilde meer! In het heetst van de strijd leverde dit naast kansen nog twee keer rood op. Gescoord werd er niet meer en zo eindigde dit voetbalgevecht in 1-1. Hier schoten beide ploegen niet veel mee op.

Domper op de wedstrijd was het uitvallen van Martijn van Maastrigt. En zo liep de ziekenboeg nog voller...

Aanstaande zaterdag gaan de mannen op bezoek bij sv Bedum. Een ploeg die de punten hard nodig heeft. Maar dat geldt ook voor VEV’67 als het wil blijven aanhaken in het linkerrijtje.

En voor uw verslaggever zou een overwinning in en tegen Bedum ook prettiger zijn als hij de zondag erop naar z’n ouders gaat in.... juist Bedum. Dan is het rondje met de hond toch net iets leuker met drie punten op zak.

Wedstrijd begint om 15:00 uur op Sportpark Bedum. Uw/jouw aanwezigheid wordt gewaardeerd! Tot dan!