Facebook Toestaan Niet toestaan

VEV’67 niet opgewassen tegen Grijpskerk

4 december 2023 18:45

Pieter

Een derby brengt vaak mooie wedstrijden. Nadat Marum promoveerde naar de 1e Klasse en Zuidhorn degradeerde naar de 3e Klasse, waren er 4 derby’s minder dit seizoen. Gelukkig promoveerde Grijpskerk naar de 2e Klasse. En de eerste onderlinge wedstrijd was afgelopen zaterdag. Beide teams hadden 17 punten bij elkaar gesprokkeld. En dat is vooral knap van de promovendus.

Doordat er vele wedstrijden afgelast waren, was er veel publiek op de wedstrijd afgekomen. Ook het DVHN had een verslaggever en fotograaf naar Grijpskerk gestuurd. Ook voetballiefhebbers en oud-trainers van VEV Luitzen Nijboer en Ron de Boer waren onder de toeschouwers.

DSCF8745.jpgStijn wint een kopduel

Het eerste kwartier was VEV’67 de bovenliggende partij. Met goed combinatiespel speelden ‘die gelen’, ‘koosnaampje’ van de Grijpskerkers a.k.a. de Smalruggen, in de eerste helft richting de nieuwe kantine. Een schot van Jorn Udema scheerde net over de deklat van het doel dat verdedigd werd door Grijpskerk. Nadat m’n collega-fotograaf en ik meerdere keren te horen kregen dat we bij het verkeerde doel zaten, was het Pim die met een katachtige reactie de 1-0 voorkwam. De daaropvolgende corner werd echter knap binnengekopt door Stephan Reker. ‘Zie je we! Jullie zitten hier verkeerd!’ was de reactie achter ons.

de 1-0 in beeld...

In de 18e minuut mag Brian Tefi de bal aanleggen voor een vrije trap. Met een geplaatst schot tekende hij voor 2-0. VEV’67 probeerde voor de rust nog de 2-1 op het bord te krijgen. Maar de pogingen strandden in goeie bedoelingen.

Brian Tefi, links, scoort uit de vrije trap de 2-0

Menig toeschouwer was al onderweg richting de koffie. Ze misten daardoor het doelpunt van het jaar! Vanaf 60/65 meter schoot diezelfde Brian Tefi de bal achter onze keeper binnen. 3-0. Wat een goal was dit. Wordt zo’n doelpunt in de Eredivisie gescoord dingt ie mee voor de ‘Puskas Award’.

Brian Tefi is de gevierde man na z'n wereldgoal

De tweede helft was het lekker voetballen voor Grijpskerk met een spits als Joost Schoenmaker voorin. VEV’67 gaf zich echter nog niet gewonnen en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Maar hoe langer die treffer uitbleef, hoe meer de geest uit de fles ging. Net als vorige week thuis tegen Gorecht gaf ook nu de scheidsrechter een penalty voor hands.

de scheidsrechter lijkt zich te verontschuldigen na het toekennen van de penalty...

Deze was nog iets discutabeler omdat de bal tegen de ‘steunarm’ kwam. Deed karma vorige week haar werk in ons voordeel, nu was het ‘the bitch’... De penalty van Gerhard werd gestopt door de keeper van Grijpskerk. Even later zorgde diezelfde Gerhard voor een kleine opleving door de bal op aangeven van Sven binnen te schieten.

Sven kopt de bal naar Gerhard die...

...even later de 3-1 op het bord schiet

Op het moment dat het verbaal in en rondom het veld niet allemaal even netjes gaat, lijkt het alsof de scheidsrechter de wedstrijd wil gaan staken. Maar na een gesprek met beide aanvoerders gaat het spel toch weer verder. Echt gevaarlijk worden de geelhemden niet meer. En met een leep boogballetje schiet Joost Schoenmaker de 4-1 op het bord. Al met al een slechte dag voor VEV’67 1. Helemaal als je naar de andere uitslagen kijkt. Maar het appje van Wilbert Gort, onze wedstrijdsecretaris en inwoner van Grijpskerk, met de tekst: ‘We staan nog steeds maar vier punten achter de koploper... #spannend’ na afloop van de wedstrijd, geeft de VEV-burger toch weer moed!

Met te beginnen de laatste (thuis)wedstrijd voor de competitie dit jaar tegen Drenthina. Aanvang 15:00

O ja, de bekerwedstrijd tegen Broekster Boys is een half uur vervroegd. Op zaterdag 16 december speelt VEV’67 om 14:00 in Damwoude in plaats van 14:30.